Gruijters Schilderwerken, Erp, gemeente Meijerijstad


Kleuradvies


Door uw smaak en onze ervaring en vakmanschap komen we tot prachtige resultaten!!


Met kleur maak je het verschil.

Door het toepassen van verschillende kleuren wordt een uiteindelijke sfeer of functie bepaald.

In de kleurenleer leren we dat kleuren ergens voor kunnen staan, een waarschuwing, een gevaar of een functie. Er zijn normeringen welke voorschrijven dat er een bepaalde herkenbaarheid moet zijn voor bijvoorbeeld een gasleiding. Ook een goed bijvoorbeeld zijn verkeersborden en vlaggen.

Echter in de meeste gevallen houden wij ons bezig met kleur in relatie tot sfeer en ambiance. Wij helpen graag met het samenstellen van het kleurenplan waarbij we rekening houden met reeds bestaande uitgangspunten als bijvoorbeeld een vloer, bepaald meubilair of buitenshuis bijvoorbeeld met de omgeving of het straatbeeld. 

Kleuren zijn vaak onderdeel van een trend, deze veranderen voortdurend, wat dus weer gelegenheid biedt om een nieuwe sfeer neer te zetten. 

Professionele kleurenwaaiers bevatten honderden kleuren, geschakeerd per kleur in hele kleine staaltjes, vaak van licht naar donker. Dat is soms lastig kiezen en de meeste fabrikanten spelen daar op in en brengen om de zoveel jaar een nieuwe kleurcollectie uit welke een combinatie vormt van goed bij elkaar passende kleuren in bijvoorbeeld 5 helderheden. Is de kleur dan net niet naar wens fine-tunen we met de uitgebreide waaier om nog dichter bij het gewenste gevoel en uitstraling te komen. 

Wij werken meestal vanuit een neutrale basis voor bijvoorbeeld ramen, deuren en kozijnen en geven juist accent met de grote vlakken. Bijkomend voordeel is dat deze grote vlakken ook weer sneller te veranderen zijn, een nieuwe kleur muurverf of een ander behang is namelijk sneller aangebracht dan het arbeidsintensieve lakwerk op hout en staal.

Klanten hebben vaak al een idee of een voorstel, ik krijg soms een mooi moodboard te zien waar al veel plaatjes en kleurstaaltjes op geplakt zijn. Dit is natuurlijk een erg goede manier om op je gemak wat ideeën op papier te zetten en er alvast aan te kunnen wennen. Wij hebben mooie kleurstalen om deze ideeën naast elkaar te leggen. In sommige gevallen maken wij een proefstaal van een kleur of structuur in het werk zodat de beïnvloeding van omgeving en lichtinval beter zichtbaar worden.

Het gaat er uiteindelijk om dat de sfeer aansluit bij de persoon en voor jarenlang woonplezier zorgt.

Sfeer en moodboard-3
Sfeer en moodboard-3
Sfeerkamer-1
Sfeerkamer-1

 Van Moodboard tot het eindresultaat!!                              


E-mailen
Bellen
Info