Gruijters Schilderwerken, Erp, gemeente Meijerijstad

Stukadoorswerk

Gruijters Schilderwerken heeft het niet in de naam maar wel in het pakket!

Niets is zo fijn voor een schilder om stukwerk te schilderen dat mooi strak is uitgevoerd. 

Wij hebben stukadoorswerk altijd graag naast schilderwerk gedaan en reeds vele projecten en restauraties in deze combinatie uitgevoerd. Deze combinatie blijkt ook in de praktijk vaak handig te zijn, minder aanspreekpunten ten aanzien van de planning en een uitstekende kwaliteit. 

Enkele voorbeelden:

Een gedeeltelijke aanpak van enkele wanden met een stoere Betonlook of prachtige subtiele Betonciré? In de meeste gevallen kunnen we de bestaande ondergrond, met de juiste voorbehandeling, van de nieuwe gewenste afwerklaag voorzien.

Bij een verbouwing of uitbreiding aan woningen, het stukadoren van bestaande of nieuwe wanden of plafonds. 

Herstellen van stukadoorswerk bijvoorbeeld door scheurvorming, waterschade of andere schade. 

Restauraties van monumentale panden: werkzaamheden die met zorg en aandacht moeten worden uitgevoerd, we hebben al voor diverse monumentale panden het stukadoor- en schilderwerk mogen uitvoeren zoals aan Rietveld woning "Huis van Beek" te Amersfoort, een koetshuis tot woonhuis in hartje centrum Breda, gedeelte van een Brouwerij tot woonhuis in Erp. Bij dit soort projecten worden naast de reguliere producten soms nog traditionele technieken en materialen gebruikt maar ook hydraulische kalkmortels in geval van specifieke eisen aan ondergronden. 


Decoratief stukadoorswerk: 

Het is op dit moment erg populair om met een mooi decoratief werkstuk een ruimte een luxe uitstraling, klassieke sfeer of extra meerwaarde te geven.

Technieken als Betonlook, Betonciré en Tadelakt, geven een badkamer, keuken of een wand in een woon- of studeerkamer extra ambiance en deze technieken zijn daarnaast ook nog eens erg duurzaam. Het gebruik van mooi geselecteerde kalkpleisters van bekende merken als Rafaello, Oikos en Stoopen en Meeus geven prachtige totaalplaatjes. Het kleurenpalet is erg groot en de toepassing en variatie is mede afhankelijk van de creativiteit die we erin leggen. Iedere stukadoor geeft als het ware zijn eigen signatuur aan de structuren wat het ook weer uniek maakt.

Denk aan bijvoorbeeld een zeer sfeervolle afwerking met Betonciré of Tadelakt op wanden in een badkamer in plaats van tegelwerk, of Betonlook op een aanrechtblad in de keuken welke daardoor een stoere industriële uitstraling krijgt. Of een gedeelte van een schouw, haard of van een roomdivider in combinatie met geschilderd stucwerk.

Het is ook mogelijk om met standaard gipsen voor raapwerk en glad pleisterwerk op een wat voordeligere manier decoratief pleisterwerk te maken. Eventueel ingewassen met een decoratieve schilderstechniek, patineren geheten, om het "oud" te maken.

Er zijn tal van mogelijkheden en combinaties denkbaar en we nodigen u daarom graag uit om de vele mogelijkheden eens door te nemen. 

E-mailen
Bellen
Info